Camping Lido Mappo in Tenero Zwitserland 2006

Camping Lido Mappo in Tenero

lidomapo

Bezienswaardigheden: Locarno, Lago Magiore Express en Bellinzona.

Dit was het begin van onze vakantie, we hebben hier 4 nachten gestaan. Leuke camping aan het meer. Schoon sanitair. In Tenero heb je een overdekt winkelcentrum met een grote supermarkt Je loopt in een 3 kwartier langs het meer naar Locarno. Je kan overdag gratis mee met de boot naar Locarno. Toen wij er waren had je elke avond een concert op Piazza Grande, het plein werd elke avond afgezet. Maar wij hebben wel kunnen luisteren naar Eros Ramazotti. Uitstapjes: Op de fiets naar Bellinzona, er stond een bordje bij de camping 18 km, maar opeens zagen we geen fietsborden meer, dan maar op het gevoel. Maar op een gegeven moment kwamen we bij een autoweg en dat was natuurlijk niet de bedoeling. Gelukkig kwam er een landgenoot aangefietst en die stuurde ons een eind terug. Daarna ging het prima. Op de terugreis ging het wel prima. Als je vanaf Lido Mappo naar Bellinzona wil fietsen, fiets dan richting camping Campofelice, want vlak daarvoor staat het fietsbord richting Bellinzona. De oude stad Bellinzona met kastelen Castelgrande en Montebello, pleintjes en terrassen.

Eén dag op reis met de Lago Magiore Express. Je moet de kaarten kopen in Locarno aan de Piazza Grande 18, Viaggi Fart. Je moet met zwitserse francs betalen en kunt niet pinnen. De Lago Maggiore Express kost 48 zw.frs ( 30 euro in 2010), dus dat is goedkoop. Opgestapt in Locarno. Je vertrekt uit het ondergrondse station in Locarno met de Centovalli trein naar Domodossola. Onderweg passeer je veel bruggen, valleien, rotsspleten met stuivende watervallen, bossen en schilderachtige dorpjes. De rit duurt 1.45 uur. In Domodossala overgestapt op de trein naar Stresa in een rit van 25 minuten. Stresa was vroeger een mondaine vakantieoord. Je kunt in Stresa gezellig winkelen in de nauwe straatje. Je kan vanuit Stresa nog met de boot naar Isola Bella, maar het eiland hebben wij 2 jaar geleden al bezocht. Wij varen vanuit Stresa op de boot van Navigazione Laghi richting Locarno in 3.25 uur en doen verschillende haltes aan. Vanuit Tenero vertrokken we voor 14 dagen naar camping Mareblu in Cecina, Toscane.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s