Foto’s Frankrijk

Foto’s 2007

2007 St Antonin Noble Val

St. Antonin Noble Val is een middeleeuwse plaats aan de rivier de Aveyron, je kunt er ook kanoën. Leuke straatjes, pleintjes enz.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2007 Onderweg naar St Cirq Lapopie

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2007 St Cirq Lapopie

Saint- Cirq- Lapopie is een Middeleeuws dorp in het dal van de rivier de Lot, niet ver van Rocamadour en Cahors. Het ligt in de Franse regio Midi-Pyrénées en de streek zelf wordt de Quercy genoemd. Het dorp ligt op de top van een steile rots boven de Lot.
Het centrum van smalle en steile straatjes met vakwerkhuizen is niet per auto bereikbaar en is altijd in trek geweest bij schilders en kunstenaars.
Op het hoogste punt van het dorp ligt de Romaanse kerk en een ruïne.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

2007 Najac

Najac is een pittoresk dorp gelegen langs een richel boven een bocht in de rivier de Aveyron. Een deels verwoeste kasteel domineert het middeleeuws dorp.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

2007 Cordes sur Ciel

Eén van de allermooiste middeleeuwse (kunstenaars)dorpjes in Frankrijk, de parel van de bastides. Dit perfecte voorbeeld van stedelijke bouwkunst van het begin van de 13e eeuw, de bastide, dankt zijn naam aan de schitterende ligging op de top van de Puech de Mordagne, boven de vallei waar de rivier de Cérou door stroomt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAi

2007 Le Chateau Royal in Collioure

Collioure ligt in het uiterste zuiden van Frankrijk op 26 km van de Spaanse grens, Collioure, de parel van de rotsachtige kust, heeft een authentiek en een beschermde omgeving.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2007 Gorges de la Fou

De Gorges de la Fou ligt twee kilometer buiten Alrles sur Tech, op de weg van Le Boulou  Entree € 5 (2007). Lengte 1700 meter, diepte van 200 – 250 meter. De breedte is op zijn smalst 1 meter. Je loopt met een helm over een stalen loopbrug.

LOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto’s 2005

2005 Rocamadour

De stad is gebouwd op een rots midden in de Causse de Gramat, een uitgestrekt kalksteenplateau en onderdeel van de Chausses du Quercy. Boven op de rots ligt een burcht. Via een slingerend pad (of een lift voor de mindervaliden) kan men het heiligdom bereiken, een reeks van kapellen met fresco’s en een kerk. Via een trap, komt men onderaan de berg. Daar ligt het zeer toeristische stadje met zijn nauwe straatjes.

OLYMPUS DIGITAL CAMERArocamdadour1  x

2005 Sarlat  

Sarlat is de onbetwiste parel van de Perigord, daar bestaat geen twijfel over. Sarlat is in de 19e eeuw door de vooruitgang in tweeén gesneden: de Rue de la Republique bracht zoals in zoveel steden de nieuwe tijd: een paardentram er door heen en Sarlat was ontsloten. Daar bleef het dan ook bij: aan de weerskanten van wandelt u door de middeleeuwen. Wanneer u naar de stadsranden toeloopt, ontdekt u vanzelf de stadsmuur in de huizen en vindt u de oude torens van de stad terug in de muren.

066 sarlat5 x

Foto’s 2004

2004 Arromanches

Gelegen in het hart van de invasiestranden, Arromanches is nu een dorp dat bekend staat over de hele wereld dankzij de aanwezigheid van de resten van de beroemde kunstmatige haven.

1x.jpg

2004 Longues sur Mer

De batterij van Longues-sur-Mer was een verdedigingswerk nabij Longues-sur-Mer, aan de kust van Normandië, en was onderdeel van de door Duitsland gebouwde Atlantikwall tijdens de Tweede Wereldoorlog. De batterij werd gebouwd vanwege een dreigende geallieerde invasie.

2x.jpg

2004 St Mere Eglise

De kerk in Sainte-Mère-Église is erg beroemd. Het is in vele boeken beschreven en in de film “The Longest Day” uit 1962 is hier uitvoerig aandacht aan besteed.

Voordat de luchtlandingstroepen uit hun vliegtuigen sprongen, was er een aanval door de geallieerde luchtmacht op Sainte-Mère-Église. Na deze aanval sprongen de U.S. 82nd Airborne and U.S. 101st Airborne Divisions in de buurt van het dorp uit hun vliegtuigen.
Tijdens deze actie belandde een deel van hen midden in het dorp, waar zij letterlijk ten prooi vielen aan de gealarmeerde Duitse bezetters. De meest bekende persoon die ook in dit dorp terecht kwam is John Steele.

0245st mer eglise1 x

2004 Duitse begraafplaats la Cambe

De Duitse militaire begraafplaats in La Cambe ligt in het dorp La Cambe, Calvados, Frankrijk. Op deze militaire begraafplaats liggen de gesneuvelde Duitse soldaten van Omaha Beach begraven.

De begraafplaats werd in september 1961 afgemaakt. Vanaf toen zijn nog meer dan zevenhonderd Duitse soldaten geborgen en hier begraven. In totaal zijn er 21.160 Duitse soldaten begraven, waarvan er 207 een onbekende identiteit hebben.

3x.jpg

2004 Point du Hoc

Tegenwoordig is het mogelijk Pointe du Hoc gratis te bezoeken. Het terrein is na 60 jaar nog steeds als een maanlandschap bezaaid met diepe kraters. Tussen deze kraters, die zijn veroorzaakt door beschietingen van de geallieerden, liggen nog kapotte delen van de Duitse bunkers. Enkele van deze bunkers staan nog geheel of gedeeltelijk overeind. Er is een gedenkteken en museum opgericht, gewijd aan de bloedige slag die er heeft plaatsgevonden. Het Pointe du Hoc Federal Monument, heeft een naaldvorm en is gebouwd op de schietbegeleidingspost. Het monument is terug volledig toegankelijk voor bezoekers. Men kan in de bunker op de punt om een zicht te hebben over de zee die voor de Pointe Du Hoc ligt. Op het dak staat het monument. Er hebben werkzaamheden plaatsgevonden die de vuurgeleidingsbunker moesten beschermen tegen de erosie.

4x.jpg5x.jpgnormandieschippers052 x

2004 Amerikaanse begraafplaats Colleville sur Mer

De Normandy American Cemetery and Memorial in Frankrijk is gelegen op de site van de tijdelijke Amerikaanse St. Laurent Cemetery, opgericht door het Amerikaanse Eerste Leger op 8 juni 1944 en de eerste Amerikaanse begraafplaats op Europese bodem in de Tweede Wereldoorlog. De begraafplaats terrein, aan het noordelijke uiteinde van de halve toegang mijl weg, beslaat 172,5 hectare en bevat de graven van 9387 van onze militaire doden, van wie de meesten hun leven verloren in de D-Day landingen en de daaruit voortvloeiende activiteiten. Op de muren van de Missing, in een halfronde tuin aan de oostkant van het gedenkteken, zijn ingeschreven 1.557 namen. Rozetten markeren de namen van hen die sindsdien teruggevonden en geïdentificeer

7.xjpg8x.jpg

Foto’s 2003

2003 Carcassonne

De historische stad Carcassonne is een uitstekend voorbeeld van een middeleeuwse vestingstad waarvan de massieve verdedigingswerken werden gebouwd op muren die dateren van de late oudheid.

carcasson1 x

2003 Oradour sur Glane: 

Ruïnes van het dorpje Oradour-sur-Glane. Op 10 juni 1944 stierven 642 inwoners van deze Franse plaats. De oorzaak: een bezoek van de Waffen-SS divisie ‘Das Reich’. Alle inwoners werden verzameld en gedood. Willekeurige terreur of op zoek naar verzetsstrijders?

Oradour is al tientallen jaren een monument, waarbij het lijkt alsof het dorp vorige week vernietigd is. Een ruïne waar de tijd sinds die verschrikkelijke dag in 1944 stil is blijven staan. Een enkel autowrak, een naaimachine in een huis, de telefoonpalen. Precies zoals de beulen van ‘Das Reich’ het dorp achterlieten. Als een waarschuwing uit het verleden en een symbool voor de wreedheden van de Tweede Wereldoorlog.

Meer info vind je hier

oradour3 xora5 xproeforado x.jpg

Foto’s 2002

2002 Strand le Vieux Port

strandlevieuxportvanafdeduin x

2002 Dune de Pilat

De duin met een hoogte van 107 meter, is de hoogste duin van Europa. De beklimming wordt vergemakkelijkt door een houten trap, maar sportievelingen gaan natuurlijk door het zand.

Eenmaal boven wordt de inspanning beloond met een adembenemend vergezicht over het hele Bassin d’Arcachon. Voor het duin ligt de Banc D’Arguin, een uitgestrekte zandbank tussen de oceaan en het Bassin.

0016henk en Anita dune de pilat x

2002 IL Noimoutier

Dit prachtige veelzijdige eiland ligt voor de kust bij Beauvoir-sur-Mer, aan de andere kant van de Passage du Gois . Deze passage is alleen open met laag water. In 1971 is er een brug aangelegd bij Fromantine, zodat het nu ook mogelijk is om met hoog water het eiland Noirmoutier met de auto te bereiken.

2002havenNoirmoitier xkasteelIleNoirmoitier x

 

                

3 gedachten over “Foto’s Frankrijk

  1. Mooi gedaan Anita mijn compliment .Ik blijf het volgen.
    Wie we ook volgen zijn Leen de Blaey en Suus de Putter.
    Gr. Wil van Hoof

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s