Overnachting

Campings die we voor 1 overnachting hebben bezocht:

Frankrijk:

– A1 Lille – Parijs:

Camping Port de Plaisance in Peronne, 2002,2005, 2007.

Een leuke camping, we konden hem eerst niet vinden, maar je moet Peronne centrum rijden. Het heeft een klein zwembad en winkeltje. De camping ligt 9 km vanaf de snelweg. In 2005 op de terugreis de camping weer bezocht. Om 17.30 was de camping vol. We zijn met de auto naar Peronne gereden. Het is een leuk gezellig stadje. Ook bekend om het Historial. In 2007 op de heenreis weer overnacht, jammer genoeg veel regen. Ook de volgende dag weer met regen vertrokken.

– A10 Parijs – Poitiers:

Camping Parc des Roches in St. Chéron, 2002.

Een leuke camping met heel veel voorzieningen o.a. groot zwembad, tennisbaan enz. Wij hadden geen warm water bij de douches, maar misschien was de boiler leeg.

Camping le Bois la Justice in Monnerville, 1996.

Jaren geleden, maar ik kreeg vorig jaar een mail van iemand, die voelde zich niet veilig op de camping. De camping heeft een klein zwembad.

Camping La Mignardière in Ballan Miré, 1992,1994, 1996, 1998.

Een hele leuke camping, 8 km ten zuiden van Tours, met alles erop en aan. De camping ligt 7 km vanaf de snelweg. Camping streetview

Camping Le Petit Trianon in Saint Ustre ( Ingrandes) 1990, 2000.

Een kasteelcamping. Ruim opgezet met allerlei voorzieningen. De camping ligt 10 km vanaf de snelweg. Camping streetview

– N10 Poitiers – Bordeaux :

Camping Les Peupliers in Couhé , 2000.

Een leuke camping heeft een zwembad dat open is tot 00.00 en met een glijbaan van 80 meter. Camping streetview

Camping Relais du Chavan in Laruscade, 1990, 1992, 1994, 1996, 1998, 2002.

Wij rijden altijd tol tot Poitiers en nemen dan de RN 10 richting Bordeaux. Maar ze zijn er mee bezig om er een tol van te maken. In 2002 waren ze nog druk in aan het bouwen. Dat is prima te rijden , het is ook de enigste route national die wij rijden. Volgens mij ligt de camping zo’n 20 – 30 km voor Bordeaux . Maar let op als je het niet weet, rijd je het zo voorbij. Het ligt gelijk na de Shell, dus gelijk vaart verminderen, anders mis je de camping. Altijd plek. Het heeft een klein zwembad, schoon sanitair. Geen winkel, maar je kan wel een fles fris kopen. je moet je brood voor de volgende dag bestellen.

Vanuit Nederland naar Spanje, deze heeft onze voorkeur:

Tot Orleans zie boven.

– A71 Orleans – Vierzon:

Camping la Grande Sologne in Nouan-le-Fuzelier, 2005.

Een echte aanrader, een municipal. Grote plekken, schoon sanitair. Veel te doen voor kinderen: klimrek, tafeltennis, trampoline, tennis, midgetgolf. Naast de camping ligt het gemeentezwembad, daar kan je gratis in met toegangsbewijs van de camping. Duikplank, zelfs 3.20 diep. De camping ligt 11 km vanaf de snelweg

– A20 Vierzon – Limoges- Toulouse:

Camping Les Grands Pins in Maisons-Neuves ( Velles), 2003, 2007.

Een leuke overnachtingcamping, ruim opgezet, een klein zwembad. De camping ligt 5 km vanaf de snelweg. In 2007 hebben we hier op de terugreis overnacht. Het sanitairgebouw in het bos is groter en schoner. Lekker restaurant wel vooraf reserveren.

Camping Santrop in Razes, 2003.

Kijk hier voor meer info

Camping le Bois Coutal in Vigeois, 2007.

Een prima overnachtingcamping met max. 25 plaatsen. Aanwezig een zwembad maar daar was het helaas geen weer voor. Goedkoop 2 personen € 11,10. Prima en schoon sanitair. De camping ligt 5 km van de snelweg.

– A61 Toulouse – Narbonne:

Camping Grand Sud in Preixan, 2003.

Een leuke camping met een zwembad. ’s Avonds nog Carcassonne bezocht. De camping ligt 8 km vanaf de snelweg. Camping streetview

– A75 via Clermont Ferrand:

Camping le Mas in Issoire, 2005.

Een goede overnachtingcamping. Een municipal camping, het ligt naast de snelweg, ideaal. Grote plekken, schoon sanitair. Vlakbij de camping ligt in Issoire een groot winkelcentrum met o.a Carrefour. Ook vind je er een MacDonald. De camping ligt 1 km vanaf de snelweg

Camping Saint Christol in Pezenas 1993, 1995,1999.

Een camping op een wijngaard. Het leuke van deze camping is, dat je binnen 5 minuten in het dorp Pezenas loopt.

Vanuit Nederland naar Spanje de Route Soleil:

– A31 Metz – Beaune

Camping La Croix d’Arles in Langres

Ik kreeg mail van mensen die er afgelopen jaren waren geweest en dat alles schoon was, dus misschien andere eigenaars. Toen wij er waren was het namelijk super smerig. Mijn zus heeft hier in 2007 overnacht en was tevreden.

– A6 Beaune – Lyon:

Camping Grappe d’Or in Meursault

Daar weet ik weinig meer over, wel een zwembad, en we werden op een veldje neergezet , wat vol stond met kampeerders. De camping ligt 12 km vanaf de snelweg. Camping streetview

Camping Le National 6 in Uchizy

Een camping met een klein zwembad, winkeltje. De camping ligt 11 km vanaf de snelweg.

Camping Aux Rives du Soleil (voorheen Les Peupliers) in Pont de Vaux 1997.

Een leuke camping met zwembad en andere voorzieningen. De camping ligt 14 km vanaf de snelweg.

Camping Les Portes du Beaujolais in Anse

Goede overnachtingcamping met een zwembad, en andere voorzieningen. De camping ligt 2 km vanaf de snelweg.

– A7 Lyon – Orange:

Camping de la Plage in St. Just- d’Ardéche

Een goede overnachtingcamping. Je kunt ook zwemmen in de Ardéche.

– A9 Orange- Perpignan:

Camping Saint Christol in Pezenas 1993, 1995,1999.

Een camping op een wijngaard. Het leuke van deze camping is, dat je binnen 5 minuten naar het dorp Pezenas loopt.

Nederland:

Camping Gulperberg : Gulpen, Limburg in Nederland, mei 2011

Omdat we door omstandigheden pas laat konden vertrekken, besloten we hier alvast heen te rijden. Voor verdere informatie kijk bij campings.

Camping Osebos: Gulpen, Limburg in Nederland, juli 2013

Onze laatste overnachting van onze vakantie. Ruime terrassencamping.Het centrum van Gulpen is ook leuk, om een terrasje te pakken.

Duitsland

-A61

Camping Mühlenteich in Lingerhahn , 2008 , 2014, 2015 en 2017

Ideale overnachtingcamping ook geschikt voor een langere periode. We hebben er heerlijk gegeten. De camping ligt 6 km vanaf de snelweg.

In 2014 weer bezocht, ook nu hebben we heerlijk gegeten. ’s Morgens om 8.00 komt de bakker langs met broodjes  en gebak.

In 2015 hier weer overnacht, aangekoppeld overnachten

2017 ’s nachts een onweersbui van 1.00 tot 5.00

Camping Auhmuhle in Schweppenhausen, 2012,2020

Uitstekende camping. Je kan er ook lekker eten of afhalen. Een Nederlandse eigenaar. Het ligt 4 km vd snelweg.

2020 Na een hectische middag kwamen we hier om `19.45 aan. We wilden eigenlijk naar een camping vlakbij Heidelberg, en dan met auto 2 dagen toeren in de omgeving. De dame vd receptie zei vol.  Alle campings aan en vlakbij   de Neckar zijn vol. Ik dacht dat het een grapje was half september alles vol. Ze hadden ook nog nooit meegemaakt, maar de duitsera  waren vanwege de Corona gevlucht naar de campings. We moesten ook hardnodig  tanken, nergens een open tankstation te vinden. Dus de caravan afgekoppeld ik zou bij de caravan blijven. Maar gelukkig kwamen er mensen aan die ons konden helpen.    Tanken,  caravan aankoppelen, campingboek erbij, maar goed dat we hadden gebeld het was de laatste plek. Voordat we Heidelberg uit waren duurde een uur i.v.m. omleidingen

A5

Camping Oase in Ettenheim, 2010

Uitstekende camping ook voor langer verblijf. We hebben op de fiets Ettenheim bezocht. Naast de camping ligt een zwembad. We hebben heerlijk gegeten in het restaurant. De camping ligt 6 km van de snelweg.

A7

Ulm  naar Memmingen afrit 124 in 2020

Camping Illertissen in Illlertissen

We komen van Pommern. Het is een prima camping.  Het ligt vlakbij de snelweg. Helaas zat er geen water in  het zwembad i.v.m. Corona. Naast de camping ligt een restaurant, maar helaas was die dicht voor ons. Gezellige stad.

A 8

Camping Lech in Affing-Muhlhausen, 2012

Uitstekende camping. We kregen een plaats met een asfalt zitje voor de caravandeur. Je krijgt een sleutel voor het sanitair. Aan de andere kant vd weg heb je een supermarkt. Camping ligt 4 km vd snelweg.

Zwitserland:

– tussen Basel en Luzern:

Camping Wiggerspitz in Aarburg 2004, 2006, 2010,2011

Deze camping hebben wij bezocht op de terugreis. Een leuke camping om te overnachten. Het ligt nog binnen een km. van de snelweg. Naast de camping ligt het plaatselijke zwembad. Je loopt zo Aarburg binnen. Schoon sanitair. Voor het douchen heb je een muntje nodig 20 Zw. frs. Daar kun je 6 minuten mee douchen. Voor de afwas 0,10 Zw. frs. Brood moet je bestellen voor de volgende dag. De camping ligt 1 km vanaf de snelweg. In 2006 op de heenreis bezocht en het is ons weer goed bevallen. Terugreis 2010 weer deze camping aangedaan, lekker dicht bij de snelweg. In 2011 op de terugreis in de stromende regen deze camping weer bezocht.

Camping Seeland in Sempach 2004, 2009.

We hebben deze camping bezocht op de heenreis. Een keurige camping. Ligt aan de Sempachersee. Strandje aan het meer. Je kunt er goed eten. Je loopt zo langs het meer naar Sempach. Naast de camping ligt het strandbad waar de plaatselijke bevolking komt. De camping ligt 2 km vanaf de snelweg. Advies kom niet te laat aan !

– tussen Luzern en de St.Gotthard

Camping Steinibachried in Horw 2008.

Verslag lees je bij campings.

Camping Remo Moosbad in Altdorf, 2011

Op de heenreis de camping bezocht in de stromende regen. De keuken was dicht i.v.m. de regen, maar gelukkig hadden we op de weg er naar toe een Burgerking gezien. Het is makkelijk aan te lopen, in ons geval met paraplu. Het ligt ongeveer een half uur voor de St Gotthardtunnel.

– tussen St. Gotthard en de Italiaanse grens

Camping Claro in Al Censo, 2009

Prima camping om te overnachten. Op 500 meter een pizzeria om te eten of af te halen. Broodjes bestellen voor de volgende dag. Zwembad aanwezig. De eigenaar begeleidde ons naar de plek en gaf aanwijzingen hoe te sturen.

Oostenrijk

– vanaf Italië, vlak voor de Fernpas

Camping Rossbach in Nassereith, 2012

Voor het eerst met de caravan over de Fernpas en dat is ons prima bevallen. Prima overnachtingscamping met zwembad. Je kunt er ook lekker eten voor weinig geld.

Camping Reutte in Reutte, 2013, 2014 en 2015

Vanuit Nederland ligt Reutte net voor de Fernpas. Je kan aangekoppeld blijven staan. Reutte is ook leuk om naar toe te wandelen.

In 2014 op de terugreis overnacht.                                                                                             In 2015 weer op de terugreis overnacht, de camping wordt duur, waarschijnlijk de laatste keer. We kwamen van 34 graden in 17 graden, dat was even wennen. We zagen vlak voor Reutte een hangbrug. Thuis even opgezocht, informatie vind je hier       

Van de Fernpas richting  Reschenpas 

Deze 2 passen is heel goed te rijden me auto + caravan

Nog voor de Reschenpas vinden we deze camping                                                        Camping Dreilandereck in Ried in Tirol, Oostenrijk, 2020                                                        Een prima camping. In Ried heerlijk gegeten. Supermarkt  naast  de camping. Wij komen zeker terug Deze camping hebben we op de terugreis bezocht vanaf camping Mareblu.. We wilden eigenlijk overnachten in Naturns (zie  bij campings) maar het reed zo goed dat we besloten door te rijden

Italië:

– A9

Camping International in Como. 2008.

De snelweg af en bij de rotonde zie je de camping liggen. Zwembad aanwezig . Muntjes voor de douche. Heerlijke pizza !

– A1

Camping Arizona in Salsomaggiore Terme – Tabiano

Camping ligt wel 14 km van de snelweg. Maar tussen Milaan en Parma zijn er weinig campings. Het ligt vlakbij de afslag voor Parma naar La Spezia. Camping streetview

– A22

Camping Indiani in  Pergine 2015

Camping ligt wel 20 km van de snelweg. Het ligt aan het meer van Caldonazzo. Buiten de camping kan je lekker eten.

Camping Lago di Levico in Levico Terme, 2013

Camping ligt wel 26 km van de snelweg, maar de bedoeling was op de camping te kijken en op de terugreis, deze camping een aantal dagen te gaan staan. Maar dat ging niet door vanwege het weer. Maar dit gaan we nog wel een keer doen.

Camping streetview

Camping Amici di Lazise in Lazise, 2012

We hebben hier aangekoppeld op de parkeerplaats vd camping gestaan. Naar Lazise wandelen je in 1 uur.

Een gedachte over “Overnachting

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s