Wassen

wassenwolkNeem een inklapbare vuilniszakhouder (deksel, bodem en kunststof pijpjes). Zet deze in de voortent voor de vuile was. Zo heb je geen rondslingerende vuile was.

Je kunt ook een dekbedovertrek (maat kinderledikant) gebruiken om de was in te verzamelen. Het voordeel is dat deze van stof is en dus ademt.

Je kan ook van die goedkope gestreepte kunststof tassen met rits gebruiken voor de was. Als ze vol zijn en je wast toch niet meer dan schuif je ze zo onder je bed of in de kofferbak van de auto. Weg is de rommel in de voortent.

Gebruik voor het weken van ondergoed en sokken de Tupperware wasemmer.

Je kunt de was ook inweken in een plastictas of vuilniszak, was in de tas met water en zeep, dichtknopen en in de zon leggen. Ga je boodschappen doen neem de zak dan mee in de auto. Bij terugkomst is de was schoon.

Goed alternatief voor de dure opvouwbare Ortlieb wasteiltjes: opvouwbare wastas met hengsels. Lekker ruim. Ik doe er warm water in met wasmiddel (reis v Biotex, fles gele doseerdop), doe de was erin en meng even goed, dan in de zon laten staan en ’s avonds is de was klaar om uit te spoelen. Niet aan te bevelen met rode of donkere was misschien Met watervaste stift heb ik mijn achternaam erop gezet, zodat hij niet snel per abuis meegenomen wordt.

Blauwe Ikea tassen, als wastassen. Je loopt er ook gemakkelijk mee naar de wasmachines.

Een tip van een fiets kampeerder n.a.v. de berichten over de was. Iedereen heeft door het jaar heen wel ondergoed, sokken shirts hemden etc. Die wat uit model zijn of waar een gaatje in zit of wat lubberen. Niet weggooien maar meenemen op vakantie en na gebruik (tijdens de vakantie)niet wassen maar de vuilnisbak in.

Als waslijn gebruik ik altijd een nylon scheerlijn met spanner. Aan een kant door de lus om een boom en aan de andere kant om een boom en dan door de spanner. Je kunt hem gelijk strak spannen en je hoeft geen spijker in de bomen te slaan.

Je kunt ook een pen dubbel vouwen en als s-haak gebruiken.

Je gebruikt 2 tentstokken, die zet je ieder met 2 scheerlijnen vast, nylon touw om de punten met een lusje en je hebt zo een verplaatsbare waslijn

Als ik ga douchen neem ik, behalve doucheshampoo en een schone onderbroek, ook een tube wasmiddel mee. Daarmee was ik onder de douche mijn eigen onderbroek. Goed uitspoelen en na het douchen ophangen aan de waslijn. Niks geen stapel onderbroeken wassen in het washok. Ieder wast dus zijn eigen onderbroek. Doe ik al jaren zo en het werkt grandioos.

In kanovaten waarin je alle spulletjes kunt opbergen, daarin kun je prima wassen. Was er in, water er in en achter in de auto, kost niets, maar wast prima.

Bij de Aldi verkopen ze heerlijke yoghurt in emmertjes. Het zijn handige emmertje ideaal om bijvoorbeeld vieze sokken in te wassen. Het principe is gelijk aan de Tupperware emmer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s