Foto’s Zwitserland

Foto’s 2008

2008 Pilatus Goldene Rundfahrt

Op de camping kopen we met korting tickets voor de Pilatus goldene rundfahrt. We rijden met de auto naar Krienz, Pilatus staat duidelijk aangegeven. We parkeren onze auto en stappen in de panoramagondelbaan voor 4 personen, in Krienseregg blijven we zitten en de gondel gaat verder naar Frakmuntegg, dit duurt totaal ongeveer 30 minuten. We stappen uit en genieten van het uitzicht. Hier is ook een rodelbaan van 1350 m lang en een survivalbaan . Wij gaan verder met de Luftseilbahn in 5 minuten naar de Pilatus Kulm. Wat een uitzicht, geweldig. We lopen 3 wandelroutes blauw, rood en roze. Je kan 10 meren zien liggen. In de zon zaten we heerlijk op de  ligstoelen. Ook waren er 2 deltavliegers. We gaan met werelds steilste tandradbaan naar beneden in 40 minuten naar Alpnachstad.  Daar vandaan gaan we met de boot in 90 minuten naar Luzern. Met de bus nr. 1 weer in een kwartier naar Kriens , daar kun je weer overstappen naar een bus die je naar de parkeerplaats brengt in 5 minuten, maar wij zijn gaan lopen. Het was een geweldige dag.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pilatus wandelwegen

148 zomer 2008 pilatus wandelroutes x.jpg.

Blauwe route Drachenweg

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA  OLYMPUS DIGITAL CAMERA149 zomer 2008 x

Via rode route Oberhaupt 2106 m

154 zomer 2008 rode route Oberhaupt 2106m x

Via roze route Esel 2146 m

156 zomer 2008 x

Pilatus

157 zomer 2008 x161 zomer 2008 x162 zomer 2008 x

Met de boot  vanuit Alpnachstad in 90 minuten naar Luzern

170 zomer 2008 met de boot naar Luzern in 90 min x

2008 Luzern

De stad ligt aan het noordwestelijke uiteinde van het Vierwoudstrekenmeer, waar het water uit het meer weer in de rivier de Reuss stroomt De Reuss verdeelt de stad in de oude stad en het nieuwe gedeelte. Twee bruggen verbinden de oude en nieuwe stad: allereerst één van de oudste, overdekte houten bruggen van de wereld, de Kapellbrücke, met de watertoren. De tweede brug is de meer stroomafwaarts gelegen Spreuerbrücke.

Luzern: Kapellbrucke en der Wasserturm

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Luzern: Kapellbrucke en de Jezuiten kirche

177 zomer 2008 Luzern Kapellebrucke en Jesuitenkirche x

Luzern: Speuerbrucke

180 zomer 2008 Spreuerbrucke x

Luzern; Weinmarkt                           Kapellplatze met Fritchie

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Luzern: Mueggmauer

186 zomer 2008 x 187 zomer 2008 Luzern x   

2008 Luzern

190 zomer 2008 x

Luzern: Lowendenkmal

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto’s 2006

2006 Bellinzona

Bellinzona is misschien wel de meest Italiaanse stad van Zwitserland. De «skyline» van de Tessiner hoofdstad wordt gevormd door de machtige vestingwerken van drie van de best bewaard gebleven middeleeuwse burchten van Zwitserland, een door de UNESCO erkend cultureel werelderfgoed. 

Belinzona: Montebello

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bellinzona

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2006 Lago Maggiore Express: Locarno, Domodossola, Stresa en Isola Bella

Het Lago Maggiore Express biedt een onvergetelijke trein en boottocht. De excursie kunnen worden samengevoegd op verschillende locaties. Speciale eendaagse en tweedaagse tickets beschikbaar zijn.

De excursie brengt u niet alleen via Italië, maar ook door de regio Ticino in het zuidelijke deel van Zwitserland. Voor een uur en een half, de Centovalli en Valle Vigezzo spoorwegen nemen u mee door wilde en romantische landschap, onderbroken door duizelingwekkende bruggen, stromen van het zuiverste water, wijngaarden, kastanje bossen en dorpjes op steile hellingen.

De drie uur durende boottocht over het Lago Maggiore kunt u de Borromeus-eilanden, de kastelen van Cannero, de Brissago eilanden en fascinerende kusten bezaaid met pittoreske stadjes en dorpjes te bewonderen.

De excursie geeft u de mogelijkheid om niet alleen schilderachtige dorpjes maar ook bekende bestemmingen zoals Stresa, Ascona en Locarno bezoeken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA   

                       

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s